+31 6 25 05 00 60 info@pvcfloor.nl

Onderhoud van de PVC vloer

Hoe onderhoud je de PVC vloer?

De PVC stroken, visgraat en -tegels, die door PVC Floor worden gelegd, zijn zeer slijtvast en door het gebruik van uitsluitend hoogwaardige grondstoffen eenvoudig te reinigen. Toch is geen enkele vloer onderhoudsvrij. Hieronder geven we een aantal tips om de vloer zo lang mogelijk mooi te houden.

Dagelijks onderhoud

Door regelmatig stof te wissen met een stofzuiger (zacht mondstuk) zal het vaak al voldoende zijn om de PVC vloer schoon te houden. Wekelijks kunt u de vloer reinigen met een dweil of wismop. Gebruik hiervoor een beetje lauw water. Eventueel kunt u de speciale mFLOR Cleaner gebruiken.

 

Periodiek onderhoud

De frequentie voor periodiek onderhoud is in belangrijke mate afhankelijk van de gebruiksintensiteit, de hoeveelheid vuil die mee naar binnen wordt gelopen, maar ook de wijze waarop het dagelijks onderhoud wordt uitgevoerd. Als de vloer een beetje dof wordt of kleine beschadigingen vertoond dan kan deze extra behandeld worden.

Verder is het mogelijk om de vloer te voorzien van een nieuwe toplaag. Hierbij wordt er een nieuwe beschermlaag op de vloer aangebracht. De procedure is afhankelijk van gebruikte of te gebruiken beschermingsproduct.

dagelijks onderhoud

Tips voor preventief onderhoud en voorkomen van beschadigingen

  • Voorkomen is beter dan genezen. Iedereen die bij u binnenloopt neemt een stukje “buitenwereld” mee via zijn of haar schoenzolen. Door toepassing van een goede entreemat of schoonloopzone voorkomt u grotendeels de inloop van vuil en vocht, waardoor u de PVC vloer minder vaak hoeft schoon te maken en de levensduur ervan wordt verlengd.
  • Voorkom langdurig contact tussen vinyl en rubber. Door migratie kan er een blijvende donkerbruine verkleuring optreden.
  • Schuif geen zware voorwerpen over de vloer en voorzie stoelpoten en ander meubilair van goede bescherming.
  • Vervang eventueel de wieltjes onder de bureaustoelen door zachte wieltjes, die geschikt zijn voor vlakke vinyl vloerbedekking

Voorkom contact met rubber

Om zo lang mogelijk te blijven genieten van uw vloer adviseren we contact tussen rubber en vinyl zo veel mogelijk te vermijden. Bij langdurig contact tussen vinyl en rubber kan door migratie een blijvende, donkerbruine verkleuring optreden (denk hierbij aan een rubberen ring onder een prullenbak, rubberen schoonloopmatten, placemats etc.).

Tenslotte adviseren we dan ook om al uw meubels en gebruiksvoorwerpen te controleren op rubberen doppen en te voorzien van bescherming. Wanneer u vragen heeft over het onderhouden van uw PVC vloer? Stuur ons dan een bericht of bel ons op 06 25 05 00 60