+31 6 25 05 00 60 info@pvcfloor.nl

Vloer trends van 2020

Laat je inspireren door de woontrends van 2020. We vertellen je er alles over:
Van warm industrieel naar natuurlijk duurzaam. Zoals ieder jaar zetten de specialisten van onze leveranciers hun trends weer voor je op een rij. Maak kennis met nieuwe warme kleuren, de Wabi-Sabi stijl, natuurtinten en het duurzame karakter van een vloer.

1. Warm en rustig

We zijn massaal op zoek naar een interieur dat warmte en rust uitstraalt. Ons eigen plekje, waar we ons echt thuis voelen. Waar we in 2019 nog speelden met pastelkleuren, gaan we nu naar okergeel of kobaltblauw. Als we die kleuren mixen met lange vloerplanken met weinig noesten en een matte uitstraling, hebben we een ultieme balans tussen warmte en rust te pakken. En qua kleur kun je nog steeds alle kanten op.

2. Industrieel blijft populair

De industriële interieurstijl blijft het enorm goed doen. Niet gek, want deze stijl leent zich perfect voor het maken van stoere combinaties in huis. Grote houten meubels en staaldeuren gecombineerd met een chique visgraat vloer. Een combinatie waar wij enthousiast van blijven worden.

PVCFloor naaldhout pvc vloer

3. De natuurlijk stoere Wabi Sabi-stijl

Een beetje gekker, een heel stukje duurzamer en wat meer door elkaar. Uit Japan is de Wabi Sabi-stijl trend overgewaaid. Een stijl waarin het draait om echtheid, puurheid en eerlijkheid. In de keuze van materialen, maar ook qua stijlen. Een vleugje urban, modern en wat industrieel en vintage. Lekker door elkaar én duurzaam. Populaire vloeren zijn bijvoorbeeld natuursteentegels of onze 68-serie PVC-vloeren. Beide nauwelijks van echt te onderscheiden, maar toch super duurzaam.

Tegel 1610
Tegel 1630

4. Duurzame materialen

Duurzaamheid is en blijft de komende jaren een hot topic op het gebied van wonen. We zijn ons steeds bewuster van onze impact op de wereld en dat is terug te zien in de materialen en keuzes in ons interieur. Dit kunnen dingen zijn als het scheiden van afval, ledlampen en meer planten in huis, maar ook in de keuze van een vloer kun je flink verduurzamen. Zo zijn onze PVC-vloeren 100% recyclebaar, hebben ze een lange levensduur en voldoen ze aan strenge Europese certificeringsnormen. Dat terwijl je toch het gevoel hebt dat je een echte houten vloer of tegel in je huis hebt!

12 + 9 =